Komlói Sportközpont honlapja

Rólunk

Morber János Komló Város Tanács Elnöke a Sportcsarnok avatóünnepségén a következő jókívánságokkal adta át az Intézményt:

"Az új épület, véljük, hogy mindenki örömére, most kezdi meg működését, hogy mivé lesz az a város közösségétől és az intézmény vezetésétől függ."

Mit kívánunk a Sportcsarnoktól?
Kívánjuk, hogy aki ide betér fáradtan, a sport megnyugtató, kellemes fáradtságától menjen ki innét, pihenten.

"Legyenek ebben az épületben versenyek, igazi, becsületes küzdelmek, amelynek eredménye a sport szeretetétől fűtve az legyen, hogy az egymás ellen küzdő feleket ne elválassza egymástól, hanem inkább összekapcsolja őket barátságban, tiszteletreméltó küzdelemben."

1985. április 4.-én különleges kézilabda-mérkőzés keretében adták át a Sportcsarnokot, a Komlói Bányász Sportklub kézilabdacsapata fogadta az NB I-es bajnok, Tatabányai Bányász csapatát. Ki gondolta volna akkor, hogy 5 évvel később, a többéves kemény munka eredményeként a "legjobbak" közé jut városunk férfi kézilabdacsapata, hogy Skaliczky László vezérletével 4., majdnem dobogós helyezést érünk el, hogy a 2006. évben a Magyar Kupában bronzérmet vehetnek át, hogy csapatunk lesz az ország egyik leglelkesebb szurkolótáborral bíró együttese. A híres "C" közép, az eufórikus hangulatot teremtő, a csapat 8. tagja. Minden kézilabda mérkőzéssel maradandó sportélménnyel gazdagabb a játékos, a szurkoló.

Városunk NB II-es kosárlabdacsapatának is otthona a Városi Sportközpont. A lányok, az asszonyok és a varázsló Egri Nándor, aki minden évben új csapatot épít. A gimnazisták egyetemre mennek, a feleségek gyermekeket szülnek, s az edző mindig visszavárja Őket, hiányukat fiatalokkal pótolja. Így kosárlabdázik Komlón egy csapatban a 14 éves a 4 gyermekes családanyával. A lányok lelkesedése töretlen, 1992-ben kipróbálhatták magukat az első osztályban, az NB II.-ben pedig azóta is több alkalommal ezüstéremig jutottak.

Az NB I-es és NB II-es mérkőzéseken kívül számos nemzetközi kézilabda- és kosárlabda-mérkőzésnek örülhettek a komlóiak. Már 1985-ben az amerikai Harward Egyetem férfi kosarasainak vendégjátékára telt meg a lelátó, és a Sopiana Kézilabda Kupán a magyarokon kívül a lengyelek, az osztrákok és szovjetek is képviseltették magukat. De láthattunk Szuper Liga asztalitenisz mérkőzéseket jugoszlávok ellen és a súlyemelők az NDK csapatát győzték le a mi Sportcsarnokunkban.

A versenysport mellett számos kulturális rendezvény helyszínei vagyunk. 1988. óta városunk legrangosabb kulturális eseményének, a Kodály Zoltán Nemzetközi Gyermekkórus Fesztivál nyitó- és záróhangversenyének örülhetünk. S egyszer, nagyon büszkék vagyunk rá, fellépett nálunk Király Csaba zongoraművészünk. A könnyűzenei produkciók közül az úttörő 1986-ban a jazz egyik virtuóza Pege Aladár és együttese volt, de volt Zizi labor, V-Motorock, Modern Hungária, Edda, Bikini, 100 Folk Celsius koncertünk és vendégszerepelt Sportcsarnokunkban az Első Emelet, a Pokolgép, a Beatrice, az Ossián, a Pa-dö-dö együttes, Zoltán Erika.

Hét alkalommal láthatták a gyermekek a Magyar Cirkusz és Varieté rendkívül színvonalas "Mi van a puttonyban?" című előadását, volt olyan év, amikor három előadáson, négy ezer gyermek és felnőtt izgulhatta végig a pazar produkciót. A Komlói Napok keretében a "Komlóért Expo"-n, szépségkirálynő-választás, divatbemutató, kedvezményes vásárlási lehetőségek várják a látogatókat.

A 2004-es Komlói Napok kiemelkedő eseménye volt, hogy oly hosszú várakozás után átadták városunk tanuszodáját és azóta az Intézmény a Komlói Fűtőerőmű ZRt. kezelésében működik. Tanuszodánkban szakképzett úszásoktatóktól fiatalok és idősek egyaránt tanulják a sportág alapjait. Új finn szaunánk, infra kabinunk és szoláriumunk teszi teljessé szolgáltatásaink körét. A rendkívül modern, mediterrán hangulatot árasztó uszodánkban városunk általános iskolásai mellett a környező falvakból is érkeznek úszni tanuló gyermekek. Így reggeltől kora délutánig testnevelési órák gyermek zsivalyától hangos az uszoda és a sportcsarnok egyaránt.

A híres "Mara tornák" hiányát pótolva, most külön fitnesz terem áll a lányok, asszonyok rendelkezésére, női torna, tánc és kangoo órákon kapcsolódhatnak ki.

Sportcsarnokunk komfortja, kialakítása lehetővé teszi azt, hogy komplett családi sportprogramokat szervezzünk. Kezdetektől részt vehetnek a sportolni vágyók amatőr futball-, kézilabda-, kosárlabda- és az utóbbi években röplabda tornáinkon. A 2008-as év az olimpia éve Sportközpontunkban is, Komló és térsége lakossága részére városi olimpiát szerveztünk, mellyel szeretnénk megteremteni a rendszeres mozgás lehetőségét, javítani a résztvevők életminőségét.

Különleges tömegsportrendezvényeink közül szeretném kiemelni a maratoni kosárlabda-mérkőzéseket, és a kihívás napi programjainkat. A tizenkettő maratoni kosárlabdatorna közül a 2005 perces nemzetközivé nőtte ki magát. Testvérvárosaink, Valpovo, Belényes és Torrice 1-1 koedukált csapattal képviseltették magukat. Ez az esemény nemcsak az időtartama miatt különleges, hanem azért is, mert a résztvevők 33 órán keresztül együtt vannak, együtt sportolnak, esznek, a Sportcsarnokban alszanak, már amennyit pihennek az energiától duzzadó fiatalok.

A kihívás napi programok egyik helyszíneként több száz fiatalnak biztosítottunk változatos mozgási lehetőséget több éven keresztül. Három alkalommal különdíjat is nyertünk az országos versengésben.

Lelkes és sportszerető kollégáimmal mindent megteszünk annak érdekében, hogy idősek, fiatalok, profik és amatőrök számára is egyaránt vonzó környezetet és színes, változatos programot tudjunk biztosítani. Nagy öröm számunkra, hogy amíg apuka futballtornán, anyuka kosárlabdatornán vesz részt, az idő alatt a gyermekek a kapuk mögötti téren labdázhatnak, játszhatnak, s ma már úszhatnak is. A szabadidő egészséges és hasznos eltöltésén túl, a mai rohanó életünkben a családoknak közös programot kínálunk így a felnőtt példán keresztül a gyerekek fejében is kialakul, hogy sportolni jó, egészséges és természetes. A sport közösségteremtő erejének köszönhetően Sportközpontunk falai között életre szóló barátságok köttettek.

Hiszem, hogy az az ember, aki sportol, aki sportolók között "él" gazdagabb másoknál. A testedzés rendre, fegyelemre, kitartásra tanít.

"A sport arra tanít, hogy becsülettel nyerjünk, vagy emelt fővel veszítsünk. A sport tehát mindenre megtanít." /Hamingway/


Dr. Falusyné Nagy Ildikó
sportközpontvezető

 

© 1999-2008 Komlói Sportközpont